SAOPĆENJE ZA JAVNOST OPĆINSKIH VIJEĆNIKA BUŽIM HAŠIMA LIVAKOVIĆA I SUVADA VELADŽIĆA

E-mail Ispis PDF

 

Obavještavamo cijenjene građane Bužima da nismo prisustvovali sjednici OV održanoj 30.03.2013. godine iz razloga što nismo htjeli podržati silne amandmane koje su sastavile kolege iz koalicije, a po naredbi čaršijskih mentora.

Koalicija koja je sastavljena od pet političkih stranaka, a koja je brojala devet vijećnika, je sastavljena nasilu i neprirodno. I još k tomu su njeni vijećnici svakodnevno bili ucjenjivani s njenim raspadom ukoliko ne podrže neki od prijedloga. Uz sve to su nam dosadili prijedlozi koje je bivši načelnik gosp. Mirsad Šahinović svake sjednice slao po svojim vijećnicima u OV, kako bi, valjda, završio ono što nije uspio u svom mandatu.

Ne želeći sudjelovati u svemu tome, a ponajprije u produbljivanju jaza između načelnika i većine, odlučili smo od danas nastupati kao nezavisni vijećnici u OV Bužim, te činiti većinu u OV sa SDA. 

Pružićemo punu podršku Općinskom načelniku, koji će s većinom imati otvoren put ka ostvarenju ključnih projekata za našu općinu.

Hašim Livaković i Suvad Veladžić

 

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine