Umjetnost fotografije: Vječna elegancija Albanke Oriole Marashi

E-mail Ispis PDF
Orioline fotografije su objavljene u časopisu Vogue, a pored toga se svakodnevno dijele i na nekim od najpopularnijih Instagram računa kao što je "chique_le_frique“.

Rođena je 18. marta 1996. godine u gradu Puka, u svjevernoj Albaniji, a kao veoma mala se s porodicom preselila u Tiranu, gdje i sada živi. Obišla je skoro cijelu Evropu, a trenutno boravi u Parizu. Ipak Oriola najveći dio modnih angažmana obavlja u italijanskoj prijestolnici mode Milanu. Nedavno je radila za akompaniju Dolce & Gabanna, na što je posebno ponosna.

Marashi voli putovanja, ali ističe ljubav prema domovini.

"Iako mnogo putujem, ljeto volim provoditi u svojoj zemlji. Na jugu Albanije su prelijepe plaže, dobar provod i savršena priroda“, tvrdi graciozna Albanka.

Zahvalnost za uspješnu karijeru duguje pomenutom Mertiriju.

"Moja karijera fotomodela je uspješna zahvaljujući mom najvećem poborniku u ovom poslu. Endrit Mertiri je zaista najbolji fotograf i prijatelj na svijetu“ , izjavila je Oriola za portal Klix.ba.

Iako je mnogi prepoznaju kao fotomodel, ona kaže da je njen najveći hobi, ali i ljubav, zapravo muzika. Trenutno studira na konverzatoriju klsične muzike na Akademiji umjetnosti u Tirani.

"Gotovo sve vrijeme sam posvećena muzičkoj karijeri. Nadam se da ću jednog dana ostvariti svoj san i postati profesionalna muzičarka“ , rekla je Marashi.

Mlada umjetnica pored maternjeng albanskog tečno govori engleski, talijanski i španski jezik. Ova uspješna, lijepa i obrazovana djevojka kaže da nije zahtjevna kada su u pitanju muškarci te tvrdi da cijeni moralne vrijednosti.

"Mora biti pametan, prije svega volim inteligetne i šarmantne muškarce.Treba biti porodičan i iskren, a najvažnije od svega je da me bezuvjetno voli“, završila je Oriola
Ažurirano ( Utorak, 28 Veljača 2017 16:34 )  

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine