Mercedes-AMG počeo proizvoditi modele GT R i GT Roadster

E-mail Ispis PDF
Prvi primjerci Mercedes-AMG modela AMG GT R i AMG GT Roadster već su sastavljeni u proizvodnim pogonima tvornice u njemačkom gradu Sindelfingenu gdje će probrani specijalisti ručno sastaviti svaki primjerak planirane produkcije koja u slučaju Coupe modela GT R iznosi samo 2.000 primjeraka.

Nakon lakiranja karoserije i postavljanja tvrdog karbonskog ili mekanog platnenog krova, desetak zaposlenih obavlja čin „vjenčanja“ između karoserije na jednoj strani i motora i mjenjača na drugoj strani.

"Već smo dokazali da u Sindelfingenu imamo potrebne kapacitete za sastavljanje automobila visokih performansi, a naša saradnja s ekipom iz AMG-a, čije je sjedište zajedno sa razvojnim i proizvodnim kapacitetima u Affalterbachu, ide veoma dobro", kaže direktor tvornice Michael Bauer.

Mercedes-AMG GT R (čija je cijena oko 166.000 eura) pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji razvija 585 KS i raspolaže sa 700 Nm (3,6 sekundi od 0 do 100 km/h i 318 km/h), a osnovni Roadster iz spomenute konfiguracije motora vozaču nudi 476 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4 sekunde.

Bez obzira na potencijal motora, svaki AMG GT stiže sa kombinacijom 19 (naprijed) i 20-inčnih točkova, vrhunskim Burmester audiosistemom, AMG-ovim izrazito sportskim sjedištima i nekolicinom druge ekskluzivne opreme.
 

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine