Večer vakifa u Bužimu

E-mail Ispis PDF

28.aprila 2017.godine u sali IKC-a u Bužimu održana je Večer  vakifa. U sklopu priprema za svečano otvorenje Centra koje je uslijedilo sutra(29.04), Medžlis IZ-e je drugu godinu zaredom organizirao svečanost na kojoj su predstavnici Vakufske direkcije na čelu sa direktorom Dr.Senaidom Zaimovićem, dodijelili  Vakufname vakifima IKC-a.  Pored vakufnama, Medžlis IZ je dodijelio: priznanja, zahvalnice i plakete najistaknutijim pojedincima i organizacijama.

Bila je ovo ujedno i prva zajednička sjednica članova Skupštine Medžlisa, Izvršnog odbora, imama i predsjednika džematskih odbora. Prisutnim gostima obratili su se: glavni imam Mehmed Harčević, predsjednik Medžlisa Eniz Veladžić, Sabornik IZ Agan Bunić te na kraju direktor Vakufske direkcije Dr.Senaid Zaimović.

Prisutni govornici su se zahvalili svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj hairli projekat uspješno završi te pozvali vakife da i dalje svoj imetak ulažu ondje gdje će od njega imati korist i nakon svoje smrti. Ovakve svečanosti Medžlis IZ će ako Bog daa organizirati svake godine prilikom obilježavanja Dana vakufa u BiH!

POGLEDAJTE OSTALE FOTOGRAFIJE

 

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine