Vijesti Bužim

DODIJELJENA OPĆINSKA PRIZNANJA OPĆINE BUŽIM

E-mail Ispis PDF

Na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća općine Bužim donesena je Odluka o dodjeli  javnih općinskih oriznanja za zaslužne u 2010.godini. Priznanja su dodijaljena na osnovu utvrđenih kriterija i principa sadržanih u Odluci o dodjeli javnih općinskih priznaja, te prijedloga od strane građana i institucija sa područja Općine.Ovogodišnju nagradu „20 februar“ dobila je firma d.o.o. „Pleska“ iz Bužima, kao najveći pojedinačni investitor u 2010.godini, jer je u navedenoj godini  izgradio i otvorio moderan trgovački centar.

Nagrada „Počasni građanin“ je dodijeljena prof.dr. Enesu Kariću, zbog zasluga koje je dao kao ministar obrazovanja u Vladi RBiH  kod osnivanja i izgradnje srednje škole u Bužimu. Plakete Općine su dodijeljene Mustafić Osmanu-posthumno, Šarić Šehrizadu-posthumno, Hilić ef.Hasanu-posthumno, Dizdarević Seadu-Tajfunu i d.o.o. „Vrganj promet“ Konjodor, te je dodijeljeno i sedam zahvalnica Općine, i to: Džematski odbor Džemata Čava, Džematski odbor Džemata Lubarda, Gradski ženski hor Bužim, Bosnić dr Indiri, Alijagić Sulejmanu, Kazaferović Admiru i Šomić Remziji.  Sva navedena priznanja dobitnicima će biti uručena 20.februara, odnosno na Dan općine Bužim, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je zakazana za 14:00 sati, u amfiteatru MSŠ „Bužim“.

Pored Odluke o dodjeli prizananja razmatrane su izmjene Poslovnika Općinskog vijeća, izmjene Odluke o osnivanju JU Centra za socijalni rad Bužim, Informacija o stanju stanova u naselju S10 i S3, Informacija o stanju poslovnog prostora u zgradi P+2,  a posebnu pažnju je izazvalo donošenje Odluke o trškovima legalizacije bespravno izgrađenih objekata na području Općine, kojom je omogućeno građanima Općine da u narednih godinu dana u skladu sa ranije usvojnim Programom legalizacije legaliziraju izgrađene objekte.

Comments ()
Ažurirano ( Subota, 19 Veljača 2011 13:38 )
 

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine