Usk-a

IZ MEDRESE NA VOJNU AKADEMIJU: Cazinskim maturantima prezentirano školovanje kadeta OS BiH na vojnim akademijama

E-mail Ispis PDF

Početkom mjeseca marta u Medresi “Džemaluddin ef. Čaušević” u Cazinu učenicima završnih razreda održana je prezentacija o školovanju kadeta OS BiH na vojnim akademijama u inostranstvu.

Medresu su posjetili vojni muftija Hadis Pašalić, brigadir Edin Bajramović i Amir Ramić. Cilj posjeta ovoj, kao i svim srednjim školama, je da se maturanti upoznaju sa vojnom profesijom i karijerom oficira.

Brigadir cazinske maturante ove škole upoznao je sa pravilima školovanja u Oružanim snagama BiH, prijemu u vojnu službu i mogućnostima razvoja i napredovanja profesionalnih vojnih lica.

Učenike je posebno dojmila informacija o  učestvovanju u vojnim misijama i mogućnost edukacije nakon vojne akademije na prestižnim vojnim akademijama širom svijeta.

Vojni muftija Hadis Pašalić u svom obraćanju posebno je istakao da su svi njegovi komandanti bili Krajišnici (generali  rahmetli Mehmed Alagić, Sakib Mahmuljin i Fikret Ćuskić).

Možda će neki od ovih maturanta svoje školovanje nakon medrese nastaviti upravo na vojnoj akademiji.

Želimo im puno sreće.

medresa-cazin.ba

Comments ()
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine