BiH

Činimo sve da s dobavljačem pasoških knjižica riješimo problem

E-mail Ispis PDF
Prvi i apsolutni prioritet je rješavanje cjelokupnog okvira izrade dokumenata građana Bosne i Hercegovine, uključujući i putne isprave koje su trenutno prioritet broj jedan - kazao je u razgovoru za Fenu novi direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Arif Nanić, dodavši da u Agenciji razumiju potrebe građana i uvažavaju njihovo nezadovoljstvo.

S tim u vezi, za naredni period najavio je stabilizaciju cjelokupnog procesa izdavanja putnih isprava, a zatim i dugoročno rješenje za proces nabavke i izrade svih dokumenata za čiju je personalizaciju, u skladu sa zakonom, nadležna IDDEEA.

Direktor IDDEEA-e također je najavio da će ova agencija uskoro raspisati novi tender za nabavku pasoških knjižica, s obzirom na to da je trenutni ugovor zaključen na period od jedne godine.

- Tender će biti raspisan u skladu s općim principima Zakona o javnim nabavkama BiH, odnosno na način da osiguramo pravičnu i aktivnu konkurenciju - pojasnio je.                                                            

Za kašnjenje u isporuci pasoša kazao je da je nastalo zbog nedostatka repromaterijala za izradu pasoških knjižica izabranog dobavljača, zbog čega IDDEEA u smanjenom kapacitetu vrši personalizaciju i isporuku pasoških knjižica na lokacije nadležnih organa.        

- Činimo sve da s dobavljačem pasoških knjižica pokušamo riješiti problem u što kraćem roku - istakao je Nanić.     

Na izdavanje putne isprave građani čekaju duže od mjesec dana, koliko je zakonom predviđeno. Problem pravi dobavljač, njemačka firma "Milbauer" sa sjedištem u Banjoj Luci, koja u isporuci pasoša kasni gotovo mjesec dana.

(Vijesti.ba / FENA)

Comments ()
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kontakt

 

Sve predijeloge i sugestije na izgled i sadržaj portala www.buzimljani.ba možete poslati na e-mail: buzimljani-@hotmail.com.

  Telefon: 

Godinu dana postojanja portala buzmljani.ba-24.februara 2011. godine

Udruženje "Stari grad" Bužim Jurišnog bataljona b.b.

JIB:4263580190001, Registrovano u registru udruženja Knjiga V,reg.broj 88. 14.01.2010.godine